Jesper Nordengaard imenovan za glavnega izvršnega direktorja Dechre

četrtek, 16. maj 2024

Dechra Pharmaceuticals Limited danes oznanja imenovanje Jesperja Nordengaarda za svojega izvršnega direktorja in upokojitev Iana Pagea z začetkom veljavnosti 10. junija 2024.

Jesper Nordengaard se bo pridružil Dechri iz podjetja Colgate-Palmoliv, kjer je trenutno predsednik za Severno Ameriko. Jesper je bil pred tem predsednik in izvršni direktor Hill's Pet Nutrition, ikonične svetovne blagovne znamke hrane za hišne živali, ki temelji na znanosti in priporočilih. Prinaša uspešne izkušnje s področja zdravja živali in potrošniških blagovnih znamk po vsem svetu, s poudarkom na inovacijah in komercialni izvedbi.

Jesper je dejal: "Počaščen sem, da sem dobil priložnost in odgovornost, da vodim podjetje Dechra v naslednje poglavje. Dechra ima zavidljiv položaj na velikem, prožnem in rastočem trgu zdravja živali ter jasno vizijo in namen, zaradi česar je to vznemirljiv čas za poslovanje."

 

Ian Page se je po izjemni karieri, ki je trajala 42 let v industriji za zdravje živali,  upokojil. Ko je razmišljal o svojem mandatu, je Ian Page pripomnil: »V zadnjih 23 letih je bil privilegij voditi podjetje kot izvršni direktor. Moj čas v industriji je bil vznemirljiv, naporen in poln izzivov. Bolj kot karkoli drugega so ljudje, s katerimi sem delal, poskrbeli, da je bilo tako koristno in prijetno.”

Ian je izrazil zaupanje v nadaljnji uspeh Dechre in dodal: »Rad bi se zahvalil veterinarski skupnosti za vso njihovo podporo. Dechra ostaja v dobrem položaju za nadaljnjo rast in bo še naprej uspevala. Veselim se, da bom v prihodnjih letih opazoval razcvet podjetja in Jesperju želim veliko uspeha v njegovi novi vlogi.«

Sheri McCoy, predsednica svetovalnega odbora, je komentirala objavo: »Veseli me, da se bo Jesper junija pridružil podjetju kot izvršni direktor. Prinaša bogastvo ustreznih izkušenj in bo odlično kulturno ustrezal Dechri. Prav tako bi se rad zahvalil Ianu za njegovo izjemno službo. Njegova vloga pri oblikovanju podjetja Dechra v vodilnega v industriji, kakršno je danes, je bila izjemna. Zdaj pa se veselimo novega poglavja pod Jasperjevim vodstvom.«


O Jesperju Nordengaardu:

  • Jesper je trenutno predsednik družbe Colgate-Palmolive v Severni Ameriki, kjer je odgovoren za portfelj ikoničnih blagovnih znamk in potrošniških izdelkov.
  • Od leta 2017 do 2022 je sodeloval s podjetjem Hill's Pet Nutrition, nazadnje kot predsednik, kjer je nadzoroval obdobje izjemne rasti in zagotavljal pomembno digitalno preobrazbo.
  • Jesper se je skupini Colgate Nordic Group pridružil leta 1997 kot pomočnik vodje blagovne znamke in je pred svojo vlogo pri Hill's Pet Nutrition delal v regionalnih in globalnih vlogah pri trženju in inovacijah.
  • Ima diplomo iz poslovne administracije na Copenhagen Business School


keyboard_arrow_up