Cepiva za perutnino

Naše mnenje:

Živa cepiva za perutnino so že desetletja osnova za preprečevanje in nadzor bolezni. Z namenom izboljšanja portfelja za perutnino je Dechra vlagala v razvoj vse večje palete cepiv za perutnino, ki ustrezajo najnovejšim znanstvenim standardom in potrebam perutninarskih farm ter so učinkovita pri boleznih, ki povzročajo velike izgube, kot je infekciozni bronhitis perutnine.

Poglejte sorodne proizvode

Naš rezultat: Popolna zaščita.

Leta 2015 je Dechra prevzela evropsko podjetje Genera, ki je podjetje z več kot 100-letno zgodovino inovacij in izkušenj na področju veterinarske medicine in zdravja živali. Začetki podjetja Genera segajo v leto 1901, ko je bil ustanovljen Kraljevi hrvaško-slavonski bakteriološki inštitut.

Postopek kontrole kakovosti družbe Dechra v našem evropskem obratu zagotavlja čistost in kakovost naših cepiv za perutnino. Izvajamo tudi različne znanstvene študije, ki so v skladu z evropskimi standardi, kar zagotavlja zanesljivost, varnost in učinkovitost naših cepiv za perutnino.

Naš cilj je povezati naše lastne inovacije in izkušnje, v kombinaciji s sodobnimi znanstvenimi standardi in zahtevami veterinarske stroke.

Dechra Zagreb - mesto proizvodnje

O cepljenju:

Na področju reje živali so veterinarji in rejci naredili izjemen napredek pri razumevanju in preprečevanju bolezni, saj je bolj kot na samem zdravljenju bolezni poudarek na preprečevanju bolezni.

Splošni namen cepljenja je doseči blago in nadzorovano okužbo v jati, kar privede do zaščite pred različnimi sevi virusa. Poleg tega, da živa cepiva ščitijo pred nalezljivimi boleznimi, so tudi cenovno dostopna. Uporabljajo se lahko v kratkem časovnem obdobju, kar zmanjša količino stresa pri zelo mladih pticah.

Po prvem cepljenju cepni virus spodbudi imunski sistem ptice, da se odzove na okužbo in vzpostavi hitro lokalno imunost, ki zagotavlja zaščito pred terenskimi virusi.

Živa cepiva prav tako poskrbijo za večjo imunost celotne jate, saj se cepni virus prenese z uspešno cepljenih ptic na tiste, ki so ostale necepljene. Vendar je treba z živimi cepivi ravnati previdno in jih je treba pravilno aplicirati, da se virus prezgodaj ne uniči, kar bi lahko povzročilo, da ptice ne bi razvile imunosti. Pri cepljenju ptic je prav tako pomembno preprečiti kakršno koli sočasno okužbo, saj lahko kombinacija sekundarne okužbe in živega virusnega cepiva povzroči resne zdravstvene težave.

 

Kako lahko izvem več o boleznih pri perutnini?

Pripravili smo podporno gradivo, kjer boste izvedeli več o infekcioznem bronhitisu perutnine (IB), atipični kokošji kugi (ND) in bolezni Gumboro (IBD).

keyboard_arrow_up